Kestech

Ylä-Savon teollisuus

Ylä-Savon teollisuus on monialaista ja innovatiivista. Nykyaikaiseen ja kilpailukykyiseen teknologiatoimialan keskittymään kuuluu kansainvälisillä markkinoilla toimivia yrityksiä ja verkostossa toimivia alihankkijoita. Maailmalla Ponssen metsäkoneet, Normetin kaivosajoneuvot ja Profile Vehiclesin ambulanssit tunnetaan korkeasta laadustaan. Genelecin studiotarkkailukaiuttimet edustavat oman alansa kansainvälistä huippua, ja panimoyritys Olvi pitää huolen, ettei jano pääse yllättämään.

Ylä-Savon teollisuusyritysten liikevaihto ja vienti ovat kasvaneet 2000-luvulla muuta Suomea nopeammin. Ylä-Savon teollisuuden liikevaihto vuonna 2019 oli 2,6 miljardia euroa ja vienti 520 miljoonaa euroa.


KESTECH Ylä-Savon kone- ja laitevalmistuksen osaamiskeskittymä

KESTECH toiminnan keskiössä on tarjota yläsavolaisille teollisuusyrityksille osaamisen kehittämispalvelua siten, että yritykset voivat kehittyä ja kasvaa alueella. Toiminnan ytimen muodostaa Savonian, YSAO:n ja UEF:n monikampusmalli, jossa oppilaitosten keskeiset resurssit toimivat harmonisessa yhteistyössä ja joiden tki-ympäristöjä kehitetään alueen valmistavan teollisuuden tarpeiden mukaisesti.


KESTECH olemassaolon tarkoitus

KESTECH toiminnan visio on olla johtava yläsavolainen teknologia-alan elinvoimaisuuden osaamiskeskittymä.

KESTECH toiminnan missio, eli olemassa olemisen tarkoitus on olla Ylä-Savon teknologisen osaamisen ja tietämyksen yhdistävä tekijä hyödyntäen edistyksellisiä tki-ympäristöjä ja kansainvälisiä verkostoja.

Toimintaamme ohjaavat arvot ovat:

Yhteistyö

Alueellinen vastuullisuus

Kestävä kehitys

Luotettava ja uskottava

Rohkeus kokeilla ja epäonnistua