Savonia 30-v

Savonia juhlii pyöreitä kolmekymppisiään nostamalla keskusteluun päivänpolttavia haasteita ja hakemalla ratkaisuja meitä kaikkia ympäröiviin ilmiöihin. Juhlavuotemme on avoin kutsu yhteistyöhön sekä vaikuttaviin, inhimillisiin ja uutta luoviin kohtaamisiin – tapaamisiin Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa savonialaisen osaamisen merkeissä!


Konetekniikan opetus täytti jo 135 vuotta. Opetus alkoi vuonna 1876 Kuopiossa teollisuuskoulussa, josta matkan varrella eri vaiheiden jälkeen on kasvanut ja kehittynyt Pohjois-Savon johtava tekniikan alan koulutus- ja kehittämisorganisaatio. Kuopiossa konetekniikan opetus- ja TKI-toiminta on keskittynyt Microkadun kampukselle. Konetekniikka – Savonia AMK


Savonia-ammattikorkeakoulun teknologia- ja ympäristöalan Iisalmen toimipiste täyttää 35 vuotta (15.6.2022). Toiminnan koulutus-, tutkimus- ja kehitystyöt tähtäävät yläsavolaisen teollisuuden ja elinkeinoelämän kilpailukyvyn edistämiseen. Iisalmen toimipiste on osa Savonian konealaa, jonka osaamis- ja kehittämisresurssit ovat Iisalmen toimipisteen kautta Ylä-Savon käytettävissä. Työtä tehdään yhteistyössä ammattikorkeakoulun eri yksiköiden, alueen elinkeinoelämän sekä eri organisaatioiden ja oppilaitosten (mm. YSAO, UEF) kanssa. Keskeisenä kehittämisen alueina ovat teknologia- ja valmistavateollisuus sekä niihin liittyvät palvelu- ja kehittämistoiminnat. Lisäksi Iisalmessa toimii Savonian ympäristötekniikan TKI-toiminta.


Turvataksemme alueemme teknologiateollisuuden osaamistarpeita Iisalmessa on konetekniikan insinööri (AMK) koulutusta monimuoto toteutuksina. Tutkinto on mahdollista suorittaa vaikka työnohessa tai täysiaikaisena opiskelijana, joka oikeuttaa opintotuen saamisen. Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa 2023 ja haku on nyt syksyn yhteishaussa 31.8. -14.9.2022.


Kehittämispalvelut. TKI-toimintamme tarkoituksena on tuottaa ja siirtää uutta tietoa, osaamista ja teknologiaa alueen yrityksiin sekä koulutusorganisaatioihin. Nämä tavoitteet täytetään tarjoamalla yrityksille moderneja tutkimus-, kehitys-, testaus-, tiedotuspalveluja tekniikan eri osa-alueilla. Olemme erikoistuneet nykyaikaisiin automaatio-, digitalisaatio- ja toiminnanohjausjärjestelmiin sekä tuotantoteknologioihin tarjoamalla näihin liittyviä kehittämispalveluja alueen teknologia-alan yrityksille. Kehittämispalvelutoimintaan osallistuu Savonian tekniikan TKI-henkilöstö, opettajat sekä opiskelijat projekti- ja opinnäytetöiden kautta. Tällä hetkellä merkittävin kehitystyö liittyy KesTech-osaamiskeskittymän rakentamiseen yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston, Ylä-Savon ammattioppilaitoksen sekä alueen yritysten kanssa.

Lisätietoja:
Pentti Halonen, yrityspalvelupäällikkö
Puhelin: 044 785 5620
Sähköposti: pentti.halonen@savonia.fi