Laserhitsauksen uudet tuulet – käsikäyttöisillä laserhitsauslaitteilla buustia tuotantoon 12.10.23

Tervetuloa Savonia ammattikorkeakoululle Kuopioon tutustumaan uusiin laserhitsauksen ratkaisuihin. Puolen päivän paketissa saat tietoa uusista käsikäyttöisistä laserhitsauslaitteista sekä niiden turvallisuudesta käytöstä. Tilaisuudessa pääset testaamaan IPG:n LightWeld XC -käsikäyttöistä hitsauslaseria sekä näet laitteella tehtäviä demoja. Lisäksi Savonian robottihitsaussolun esittelyä sekä robotisoituja laserhitsausdemoja. Päivä on tarkoitettu kaikille hitsauksen parissa työskenteleville.

Laserhitsausta usein pidetään pelkästään automatisoituna ja haastavana ja näin ollen kalliina konepajaprosessina. Viime vuosina markkinoille on kuitenkin tullut käsikäyttöisiä laserhitsauslaitteita, jotka haastavat näitä yleisiä ennakkoluuloja. Uusilla käsikoneilla pystytään tehostamaan hitsaamisen tuottavuutta, mutta laserin takia myös työturvallisuuteen täytyy kiinnittää huomiota. 

Ohjelma
8.00 – 8.30 Aamukahvit tarjolla
8.30 Tilaisuuden avaus  – Jussi Asikainen, HitLeap hankepäällikkö
8.40 Käsilaserhitsauksen mahdollisuudet ja turvallisuus – Ilkka Lappalainen, Ionix Oy
9.30 Laser tuotantokäytössä – yrityksen ääni -selvityksessä
9.50 Savonian hitsaus- ja laserosaamisen TKI-palvelut  – Aku Tuunainen
10.00 – 12.00 Laserdemot ja testaus hitsauslaboratoriossa (V-rakennus)
12.00 Lounas (omakustanteinen)
12.45 Mahdolliset yrityskohtainen testit
Lounaan jälkeen mahdollista yrityskohtaisten testien teko. Ilmoittautumislomakkeella valitse tämä kohta ja otamme yhteyden ennen tapahtumaa. 

Aamulla klo 8.30 – 10.00 osio striimataan livenä ja se tulee nähtäväksi myös tallenteena. Klo 10.00 – 12.00 osiosta toteutetaan lyhyt koostevideo. 

Paikka
Kampussydän ja hitsauslaboratorio (V-rakennus)
Savonia-ammattikorkeakoulu, Microkatu 1, 70210 Kuopio

Lisätiedot
Aku Tuunainen, +358447856277, aku.tuunainen@savonia.fi