AJANKOHTAISTA

Artikkelit

 • SIXNET Roadshow 4-5.10 Oulussa!
  SIXNET kutsuu valmistavan teollisuuden, työkonealan ja terveysteknologian yritykset tervetulleeksi Oulussa 4-5.10 järjestettävään roadshowhun.
 • Power Apps valmistavassa teollisuudessa -työpaja 10.10.2023
  DiVa-hankkeen järjestämässä maksuttomassa työpajassa osallistujat pääsevät oppimaan perusteet Microsoft 365-lisenssiin kuuluvista Power Platform osista Power Apps sekä Power Automate. Työpaja pidetään etätoteutuksena 10.10.2023 klo 9-16.
 • Tulevaisuuden teknologiat – Round Table 19.9.2023
  Tervetuloa mukaan Tulevaisuuden teknologiat roundtableen 19.9.2023 klo 08:30-11:00. Aiheena lisäävän valmistuksen haasteet/esteet.
 • Laserhitsauksen uudet tuulet – käsikäyttöisillä laserhitsauslaitteilla buustia tuotantoon
  Laserhitsauksen uudet tuulet – käsikäyttöisillä laserhitsauslaitteilla buustia tuotantoon -tapahtuma 12.10.23 Kuopiossa/etänä.
 • KesTech – Ylä-Savon teknologia aamukahvit
  Tervetuloa virtuaalisille KesTech – Ylä-Savon teknologia aamukahveille! Täältä löydät tietoa seuraavista ja menneistä aamukahveista.
 • KesTech osaamiskeskittymän toiminta jatkuu
  Kartoitamme KesTech osaamiskeskittymän toiminnan mahdollistamiseksi yrityksiä tukemaan toimintaamme. Ota yhteyttä Reijoon (reijo.hynynen@savonia.fi, 044 785 5576), jos yrityksesi haluaa lähteä tukemaan rahallisesti toimintamme jatkoa.
 • Osaava työvoima – Round Table 23.03.2023
  Kestech kutsuu alueen yritykset mukaan Osaava Työvoima – Round Table tapahtuman kolmanteen kokoontumiseen.
 • Tulevaisuuden teknologiat – Round Table 23.2.2023
  Tervetuloa mukaan Tulevaisuuden teknologiat roundtableen 23.2.2023 klo 08:30-11:00.
 • Tutustuminen TKI-ympäristöihin Kuopiossa
  KesTech järjestää Ylä-Savon teollisuus- ja teknologiayritysten toimijoille suunnatun matkan Kuopioon maanantaina 20.2.2023. Matkalla tutustutaan Itä-Suomen Yliopiston sekä Savonia-AMK:n yrityksille tarjoamiin tutkimus ja tuotekehitystoiminnan mahdollisuuksiin keskittyen materiaalitekniikkaan ja lisäävään valmistukseen.
 • Kestävä vastuullisuus – Round Table 19.1.2023
  Vastuullisuuskonsultti Fenia Niemitz Thirdrock Oy:sta vieraili Kestech kestävän vastuullisuuden roundtable kokoontumisessa 19.1.2023 Kevään 2022 ennakointikartassa ”Kestävä vastuullisuus” tunnistettiin yhdeksi kolmesta tärkeimmästä tulevaisuuden ilmiöstä, jotka muuttavat … Lue lisää
 • KesTechin RoundTable -toiminta
  KesTech on syksyn aikana käynnistänyt RoundTabletoimintaa Ylä-Savon yrittäjille kolmen aihealueen tiimoilta: Osaava Työvoima, Tulevaisuuden Teknologia sekä Kestävä Vastuullisuus. Mutta mitkä ovat olleet kokemukset tähän mennessä ja mitä voi odottaa toiminnan tulevaisuudelta? Onko toiminta synnyttänyt uusia projekteja ja millaiseksi KesTechin RoundTable lopulta muodostui?
 • Minne häviää kädentaidot, Arvostetaanko kädentaitajaa?
  Kesällä 2022 Kestech-ennakointikartan ja tulevaisuuden ilmiöiden pohdinnassa käytiin pitkät ja hyvät keskustelut liittyen työelämään siirtyvien nuorten kädentaitojen heikkenemiseen. Ilmiön taustoja pohdittaessa nousi esille, ettei alueen teknologiayritysten edustajat saatikka Kestech-asiantuntija tunteneet kuinka kädentaitoja opetetaan ja kehitetään perusopetuksessa. Lisäksi keskustelussa nousi esille kädentaitojen arvostus nykyajassa ja kysymys, kuinka hyvin teknologia-alan yrityksiä, ammatteja ja uramahdollisuuksissa perusopetuksen tasolla ylipäätään tunnetaan Ylä-Savossa. Keskustelun pohjalta Kestech otti pallon haltuun ja lupasi selvittää vastaukset kysymyksiin!
 • KESTECH TEKNOLOGIATALKOOT 17.02.2023 klo 11:00
  KesTech osaamiskeskittymä järjestää 17.2.2023 Teknologiatalkoot tilaisuuden. Keynote Perttu Pölönen. Ilmoittaudu pian!
 • KesTech esillä Iisalmen Sanomien Elinvoimainen Teollisuus-liitteessä
  KesTech mukana kehittämässä Ylä-Savon teknogia-alan elinvoimaisuutta, kannattaa tutustua
 • Kiertotaloudella uutta kasvua Pohjois-Savoon-hanke
  Pohjois-Savon alueella on valmisteilla ”Kiertotaloudella Uutta Kasvua Pohjois-Savoon”- hanke.
 • Uudistuva ja Osaava Suomi 2021-2027-ohjelma
  Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027-ohjelma tukee elinkeino-, energia-, ilmasto-, innovaatio-, koulutus- ja työllisyyspolitiikkaa sekä syrjäytymisen ja köyhyyden vastaista työtä. Lisäksi kansallisissa tavoitteissa tuetaan kestävää kasvua … Lue lisää
 • 3DROBO – hanke
  Savonialla on käynnistynyt 3D-tulostusta robotilla (3DROBO) –hanke, jossa robottitulostus ottaa roiman askeleen eteenpäin. Hanke muodostuu investointi- ja kehityshankkeesta ja sen tavoitteena on tarvittavien ohjelmistojen, laitteiden … Lue lisää
 • KesTech osaamiskeskittymä osana Ylä-Savon osaamisen kehittämisen mallia
  KesTech osaamiskeskittymä on mukana pilotoimassa Ylä-Savon osaamisen kehittämisen mallia, jossa yritykset, oppilaitokset, kunnat ja järjestöt kokoontuvat yhteen valmistelemaan yläsavolaisen osaamisenstrategista ohjausta. Koordinoijana on Ylä-Savon ammattiopisto, joka kokoaa verkostokeskuksen. Siihen kutsutaan alueelliset koulutusorganisaatiot, kunnat ja kehittäjätahot.