Vastuullisuuskonsultti Fenia Niemitz Thirdrock Oy:sta vieraili Kestech kestävän vastuullisuuden roundtable kokoontumisessa 19.1.2023

Kevään 2022 ennakointikartassa ”Kestävä vastuullisuus” tunnistettiin yhdeksi kolmesta tärkeimmästä tulevaisuuden ilmiöstä, jotka muuttavat Ylä-Savoa ja erityisesti alueella toimivia teollisuus ja teknologiayrityksiä.

Yhteistyössä KiertoKasvu – hankkeen kanssa vastuullisuuden laajaa kokonaisuutta lähdettiin purkamaan pienemmiksi paloiksi 19.1.2023 järjestetyssä roundtable kokoontumisessa. Kestävän vastuullisuuden ensimmäiseen roundtable työpajaan osallistui mahtavat 22 henkilöä ja tilaisuuden tavoitteena oli:

  • Lähteä muodostamaan Ylä-Savon yritys- ja oppilaitoskentässä vastuullisuustyötä tekevien tai siitä muuten kiinnostuneiden henkilöiden verkostoa
  • Tunnistaa vuoden 2023 alusta starttaavaan KiertoKasvu-hankkeen mahdollisuuksia ympäristövastuullisuuden ja kiertotalouden osaamiseen ja kehitystyöhön
  • Luoda kuva osallistujille mitä ”Vastuullisuus” yrityskentässä oikeastaan tarkoittaakaan?
  • Luoda kuva mitä yritysvastuullisuus tässä hetkessä tarkoittaa Ylä-Savon teknologiayrityksissä ja yhteisöissä sekä millaisia toiveita näillä tahoilla on vastuullisuuden kehitystyöhön liittyen.

Tilaisuuden keynote-puheenvuoron pitäjäksi saapui vastuullisuuskonsultti Fenia Niemitz Thirdrock Oy:stä. Fenian puheenvuoro sisälsi painavaa asiaa mitä yritysvastuullisuus tarkoittaa, miksi siihen tulisi yritysten panostaa ja miten vastuullisuuden kehitystyössä pääsee liikkeelle. Fenian osuus roundtable tilaisuudesta on katsottavissa oheisen linkin takaa (kesto noin 30 minuuttia). Myös Fenian esitysmateriaali on vapaasti ladattavissa alta.

Tilaisuuden päätteeksi käytiin pienryhmäkeskustelut joissa pohdittiin millaista vastuullisuustyötä yrityksissä ja oppilaitoksissa tehdään tällä hetkellä, millaisia vaatimuksia ja odotuksia organisaatiot ovat vastuullisuuden kehitystyöhön liittyen kohdanneet sekä millaisissa asioissa organisaatiot tarvitsevat sparrausta tulevaisuudessa. Keskustelujen kommentit ja tulokset on kerätty ajatuskarttaan jonka voit ladata alta.

Seuraava Kestävän Vastuullisuuden Roundtable järjestetään keväällä 2023 – Ota Kestech tapahtumakalenteri ja LinkedIn sivusto seurantaan!

Fenia Niemitz puheenvuoro – ”Vastuullisuus, mitä, miksi, miten

Ladattavat materiaalit: