SAVE THE DATE: Seuraavat KesTech Teknologiatalkoot 14.2.2025


KesTech Teknologiatalkoot 26.04.2024 kutsu

KesTech kutsuu Ylä-Savon teollisuuden toimijat teknologiatalkoisiin! Teknologiatalkoot on Huhtikuussa 2024 järjestettävä tilaisuus, jossa keskustellaan teollisuuden kehittämiskohteista ja etsitään niihin ratkaisuja.

Tilaisuuden keynote puheenvuoron pitää Nuori yrittäjä Jorik Hoxha, joka kertoo itse kokemistaan ja ympärillä näkemistään haasteista sekä niiden ratkaisemisesta. Tilaisuuden paneelissa keskustellaan Ylä-Savon teollisuuden kehittämiskohteista sekä eri tavoista, joilla Ylä-Savon yritykset tai hankkeet voivat löytää tai ovat jo löytäneet ratkaisuja kehittämiskohteisiin. Kahvitauon aikana pääset keskustelemaan syvemmin kehityskohteista samojen teemojen ympärillä toimivien yritysten ja hankkeiden kanssa.

Teknologiatalkoisiin osallistuu myös oppilaitosten ja teknologia-alan hankkeiden edustajia. Tilaisuuteen osallistuminen on helppo tapa verkostoitua kehittäjäkumppanien ja yritysedustajien kanssa. Talkoolaisilla on mahdollisuus käydä tutustumassa tapahtuman jälkeen YSAOn koulutustiloihin.

Tilaisuus järjestetään Ylä-Savon ammattiopistolla 26.4.2024 klo 11-15 välillä.

Ohjelma:
11:15 – 12:00 Lounas (19.4 mennessä ilmoittautuneille)
12:00 – 12:20 Tilaisuuden avaus
12:20 – 12:50 Keynote, Jorik Hoxha
12:50 – 13:40 Paneelikeskustelu – Ratkaisujen etsiminen kehityskohtiin
13:40 – 14:30 Ratkaisukahvit
14:30 – 15:00 Yhteenveto & loppusanat
15:00 -> Tutustuminen Ylä-Savon ammattiopiston koulutustiloihin

Teknologiatalkoiden kanssa samana päivänä TechSavon Hitsauksen teemapäivä 9:30-14:30 Ylä-Savon Ammattiopiston hitsaamossa.

FI_Co-fundedbytheEU_RGB_BLACK
Pohjois-Savon-liitto-tunnuscmyk

Tunnelmaan voi virittäytyä muistelemalla viime vuoden tapahtumaa.


KesTechin Teknologiatalkoot pidettiin 17.02.2023 Iisalmen Kulttuurikeskuksella. Yli 80 talkoolaista tuli tutustumaan Ylä-Savon teknologia-alan tulevaisuuteen. Perttu Pölönen johdatteli meidät tulevaisuuden tutkimiseen, minkä jälkeen panelistit Perttu PölönenMiika SoininenPekka ToivanenEetu PekkanenMarko Jäntti kertoivat näkemyksiään tulevaisuuden teknologioista ja Kari PuumalainenPia HortlingMika SuomalainenTommi Lähteinen sekä Mikko Vuoristo kertoivat tulevaisuuden työvoimasta.

Kerätyn palautteen perusteella tapahtuma oli hyvin onnistunut ja tästä innostuneena KesTech-tiimi valmistautuu sormet syyhyten jatkamaan toimintaansa, joka kulminoituu vuoden päästä seuraavissa, yhä paremmissa talkoissa. Kiitämme lämpimästi Perttu Pölöstä, panelisteja sekä paikalle saapuneita talkoolaisia erinomaisesta päivästä!


2023 Teknologiatalkoiden kutsu

KesTech kutsuu Ylä-Savon teollisuuden toimijat teknologiatalkoisiin! Teknologiatalkoot on helmikuussa 2023 järjestettävä tilaisuus, jossa käydään läpi teollisuuden tulevaisuuskuvaa. Tilaisuuden keynote puheenvuoron pitää futuristi Perttu Pölönen, joka puheenvuorossaan ottaa kantaa tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tilaisuudessa pääset myös kuulemaan ja keskustelemaan Ylä-Savon nykytilanteesta ja toimenpiteistä, joiden avulla Ylä-Savon teollisuus pysyy elinvoimaisena

Teknologiatalkoissa on mukana myös oppilaitosten ja teknologia-alan hankkeiden edustajia. Tilaisuuteen osallistuminen on helppo tapa verkostoitua kehittäjäkumppanien ja muiden yritysedustajien kanssa. Talkoolaisilla on mahdollisuus käydä yritysvierailuilla Genelecillä tai Olvilla heti tapahtuman jälkeen.

Tilaisuus järjestetään Iisalmen kulttuurikeskuksella 17.2 klo 11-15 välillä.

Ohjelma:
10:30- Ilmoittautuminen alkaa
11:00-12:00 Lounas
12:00-12:15 Tilaisuuden avaus
12:15-13:15 Keynote Perttu Pölönen
13:15-13:50 Paneelikeskustelu – Tulevaisuuden teknologia
13:50-14:20 Kahvitauko
14:20-14:50 Paneelikeskustelu – Tulevaisuuden työvoima
14:50-15:00 Tilaisuuden päätös
15:00- Yritysvierailut (vahvistus vierailusta lähetetty osallistujille)

Ilmoittautuminen päättynyt! Lisätietoa ja vapautuneita paikkoja voi tiedustella asiantuntija Herkko Pulkkinen Itä-Suomen yliopisto herkko.pulkkinen@uef.fi 050-4655947

Lisätietoa Teknologiatalkoisiin saapumisesta ja pysäköinnistä löytyy ilmoittautumisen vahvistusviestistä.


Perttu Pölöselle on annettu monia titteleitä, kuten keksijä, kirjailija, säveltäjä, puhuja, futuristi ja visionääri. Suomen päämedioissa häntä on kutsuttu lempeäksi älyköksi ja pelottomaksi keksijäksi. Perttu itse ei mieluummin käyttäisi titteleitä ollenkaan – häntä on vaikea laittaa mihinkään laatikkoon.

Pölönen on koulutukseltaan Sibelius-Akatemiasta kandidaatiksi valmistunut säveltäjä, mutta perusti ensimmäisen yrityksensä jo nuorena. Perttu on opiskellut myös Singularity University -ajatushautomossa, NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa ja siellä ollessaan perustanut voittoa tavoittelemattoman järjestön 360ed, joka kehittää lisättyä todellisuutta hyödyntäviä opetussovelluksia Aasian kehittyville markkinoille, pääosin Myanmarissa. Pertun oma Sävelkello-keksintö on klassinen keksintötarina siitä, kuinka henkilökohtaisesta haasteesta tuli kansainvälisesti palkittu ja patentoitu keksintö. Se voitti Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS).

Perttu on valittu luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Pölönen on kirjoittanut kaksi kirjaa: Tulevaisuuden lukujärjestys (Otava, 2020) ja Tulevaisuuden identiteetit (Otava, 2021). Perttu tunnetaan herättelevänä ajattelijana, joka uskoo inhimillisyyden olevan elintärkeää tulevaisuudessa.


Pistä KesTech LinkedIn seurantaan niin saat viimeisimmän tiedon heti, kun sitä on saatavilla! https://www.linkedin.com/company/kestech-cluster-savo